Miksi palasaippua?

Tavallinen nesteshampoo tai saippua koostuu jopa 95 %:sesti vedestä? Kiinteän palashampoon ja saippuan vedetön koostumus mahdollistaa säilöntäaineiden karsimisen minimiin tai jättämisen pois kokonaan. Palasaippuoissa- ja shampoissa hyödynnetään myös useimmiten luonnollisia ainesosia, jolloin niiden pesevät ainesosat ovat hellävaraisempia eivätkä kuluta ihon, hiusten tai päänahan omaa lipidisuojakerrosta. Liian tehokkaasti pesevä ainesosat voivat horjuttaa ihon tai hiuspohjan luonnollista tasapainoa, mikä taas voi johtaa esimerkiksi runsaasti rasvoittuvaan päänahkaan.

Palashampoot ja saippuat ovat pitkäkestoisia ja yhdellä palalla saa pestyä useammin kuin yhdellä normaalikokoisella shampoo/saippua pullolla. Kiinteä koostumus mahdollistaa ympäristöystävällisen pakkausmateriaalin valinnan ja vähentää muovijätteen määrää. Luonnollisista ainesosista valmistetut palasaippuat ovat myös itsessään biohajoavia, eikä niiden joutuminen vesistöön vahingoita ympäristöä.

Kiinteä palasaippua sopii täydellisesti myös matkustamiseen, retkeilyyn tai kuntosalille. Vedetön koostumus ei vuoda matkalaukkuun ja kiinteän tuotteen voi ottaa mukaan myös käsimatkatavaroihin.

Näin käytät palasaippuaa /shampoota:

Vaahdota saippuapalaa käsissä ja levitä vaahto iholle tai vaahdota suoraan iholle. Käytä halutesasi pesukintasta tai sientä. Huuhtele runsaalla vedellä.

Kastele hiukset ja vaahdota shampoopalaa suoraan hiuksiin. Pese hiukset normaaliin tapaan hieroen hiuspohjaa, huuhtele huolellisesti.

Sekä saippualle että palashampoolle on ensiarvoisen tärkeää säilymisen kannalta että se pääsee kuivumaan käyttöjen välillä. Säilytä tuotetta saippualle tarkoitetulla alustalle, että vesi pääsee
valumaan pois.

Hiusten tottuminen palashampooseen riippuu hiuksista sekä siitä, kuinka usein hiuksia pesee. Joillekkin palashampoon käyttöön siirtminen sujuu täysin ongelmitta. Yleensä palashampooseen tottuminen vie 2-4 viikkoa, joten hiuksille kannattaa antaa aikaa tottua uuteen pesumenetelmään. Kun aloitat palashampoon käytön, voivat hiukset tuntua muutaman pesun jälkeen tavallista rasvaisemmilta tai jopa likaisilta. Tämä on kuitenkin täysin normaalia ja käyttöä jatkamalla hiukset tottuvat palashampooseen, jolloin voit huomata hiusten tuntuvan tavallista tuuheammilta ja pehmeämmiltä.
Palashampoon käytön jälkeen voi myös tarvittaessa tehdä ns. hapanhuuhtelun:
2dl vettä2rkl omenaviinietikkaa/omenasiiderietikkaa

(Halutessasi voit lisätä sekaan muutaman tipan eteeristä öljyä)

Sekoita keskenään ja levitä hiuksiin ja päänahkaan. Anna vaikuttaa hetken ja huuhtele. Lyhyille hiuksille riittää puolikas resepti. Hapanhuuhteen etikan tuoksu häviää pian hiusten kuivuttua.

Huuhde toimii erinomaisesti luonnollisen, saippuapohjaisen shampoon kanssa ja auttaa erityisesti silloin jos olet juuri siirtynyt palashampoon käyttäjäksi tai hiuksesi ovat huokoiset tai vaurioituneet. Huokoinen ja muotoilutuotteilla päällystetty hius tarraa mukaansa enemmän palashampoon saippuajäämiä ja hiukset saattavat tuntua tällöin tahmaisilta. Teolliseen shampooseen verrattuna palashampoo on hellävaraisempi ja jättää hiukset kuohkeamman tuntuisiksi, koska se ei pese niin voimakkaasti hiuksia ja päänahkaa. Anna hiuksille ja päänahalle aikaa hieman tottua palashampooseen ja huomaat että mm. päänahan talin eritys tasapainottuu ja usein pesuvälit tätä myötä myös pitenevät.

Niittykirvisen ilman säilöntäaineita, hajusteita tai väriaineita valmistetut saippuat ovat saaneet alkunsa täysin omista tarpeista. Atooppinen iho lapsella ja itsellä varsin suuria ongelmia hiuspohjan kanssa (kuiva ja kutiseva päänahka, nopeasti rasvoittuvat hiukset). Talvisin ihon kuivumista ja koko ajan iän myötä paheneva tuoksuyliherkkyys. Näihin kaikkiin ongelmiin on löytynyt ratkaisu itse valmistettujen tuotteiden kautta.

Niittykirvisen saippuat ovat tulossa puotiin lähiviikkoina, löytyvät sitten "tuotteet" painikkeen alta.