Mehiläistarhaus on ollut yksi niitä koko elämän (tai ainakin puolen siitä) haaveita. Aina on vain ollut väärä hetki, kurssit on ehtineet täyttyä tai lähipiiri on puhunut ympäri homman kannattamuudesta. Tähän elämän täyskäännökseen liittyvä juttu on ollut myös eräänlainen hetkessä eläminen. Olen alkanut tekemään nopeita päätöksiä "oman pääni mukaan" ;) Joten syksyllä 2019 kansalaisopiston kurssitarjonnan nähdessäni pistin samantien ilmottautumisen mehiläishoidon kurssille.

Siitä alkoikin taas uudenlainen matka. Syväsukellus mehiläisten maailmaan, uusia ystäviä ja kontakteja aiheeseen liittyen. Niinpä pääsin keväällä 2020 tilaamaan pakettimehiläisiä punkkivapaalta alueelta, Ahvenanmaalta.

Aihetta enemmän tuntevien suosituksesta meille Pekkalaan muutti sitten kolme italialaista rotua olevaa yhdyskuntaa. Matkansa he taittoivat kätevästi kuljetukseen tarkoitetuissa ämpäreissä ja kalusto odotti kotona valmiina. Ensimmäinen kesä on nyt takana opettelua mehiläisten kansa. Vaikka pakettimehiläiset eivät yleisesti ensimmäisenä kesänä ehdi satoa tuottaa, niin täällä Kemijokivarren rehevässä lämmössä sitä kuitenkin jo saatiin omiin tarpeisiin ja vähän tuotteisiinkin. Innolla odottelemme seuraavaa kesää ja toivomme parasta talvesta selviytymisen osalta, eiköhän vuoden päästä herkullista hunajaa riitä jo muidenkin iloksi.