Olen Virpi Saari, Rovaniemen Pekkalan kylästä, Kemijoen rannalta, Kaihuanvaaran kupeesta. Niittykirvinen on matka uraputkeen jumittuneesta suurperheen äidistä kohti omaa unelmaansa ja luonnonläheisiä arvoja. Syksyllä 2018 koin täydellisen loppuunpalamisen työelämässä. Oravanpyörästä pois heittäytyminen oli ainoa vaihtoehto pelastaa itsensä ja oma minuutensa

Muutaman kuukauden lepotauon jälkeen alkoi taustalla häilyä oma unelmani, työn ja harrastuksen yhdistäminen... Jo huhtikuun 2019 lopussa unelma alkoi todentua, aloitin luonnonvaratuottaja opiskelut Kemijärvellä. Opinnot alkavat olla loppusuoralla, pikkuhiljaa olen alkanut miettimään aikaa opiskelujen jälkeen.
Luonnonvara-alan vaihtoehdoista paras ja minulle sopivin on oma yritys. Yritys meillä jo oli, mutta nimi ei kovin luontoon viittaava. Kaikki sopivat nimet tuntuivat olevan jo varattu, pää löi tyhjää... Kunnes keväällä eläintieteen tenttiin lukiessani ajatus kirkastui: niittykirvinen! :) Tuo pieni ja mitäänsanomattoman näköinen lintu, mutta nimi kaunis kuin runo. Siitä sai alkunsa nyt jo virallistettu aputoiminimi, Niittykirvinen.
Mitä Niittykirvinen sitten tekee? Toimilalana luonnontuotteiden alkutuotanto, keruu, jatkojalostus ja kauppa, yrttien ja muiden kasvien viljely, jatkojalostus ja kauppa. Ympäripyöreitä sanoja, mutta lyhyesti kiteytettynä, kova pöhinä on päällä tuotekehityksen puolella. Lisäksi Niittykirviselle tulee, ainakin aluksi pienimuotoista, hunajan tuotantoa. Lisäksi kehittelemme erilaisia luonnon antimista valmistettuja tuotteita, elintarvikkeita ja jonkin verran myös kosmetiikkaa. Hommat ovat vielä kovin alkutekijöissään, mutta unelmana on saada luonnonvara-alasta täysipäiväinen työ ja ammatti.