Kesäisiä kuulumisia

Tiistai 15.6.2021 - Virpi

Niin se kesä sitten tuli, kerta harppauksella kaikki täyteen kukkaan ja vihreyteen. Voi sanoa että perässä pysymistä on turhaa edes yrittää, keräämisten kanssa saa pitää kyllä todellakin vauhtia. 

Mehiläis rintamalla kaikki hyvin. Kerättävää ja kiirettä riittää heilläkin, kukat kukkivat kaikki samaan aikaan ja todella nopeasti. Näyttää että ovat jo ottaneet yötuurinkin käyttöön, nyt kun aurinko ei taas laske. Mehiläisten lisäyksen suhteen on kovasti suunnitelmia, saa nähdä mitkä niistä toteutuvat tai onnistuvat ensinkään. Punkkivapaiden yhdyskuntien saaminen tänne pohjoiseen ei ole nimittäin kovin helppoa.

Verkkokauppakin on nyt paremmin ajan tasalla uusien tuotteiden osalta. Myös Reko-rinkiin ollaan lähdetty ja siihen liittyen Tilalalta.fi-palveluun. Lisäksi Niittykirvisellä on myyntitili Rovaniemellä Ekolyylin puodissa (Arctic Desing Shop) joten tuotteita on nyt saatavilla ihan kivijalka myymälästäkin.

Uusia juttuja on tulossa vielä tämän kesän aikana, kunhan kaikki viralliset osuudet saadaan valmiiksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Takatalvi...

Lauantai 22.5.2021 klo 12:53 - Virpi

Mahtava lämpöaalto ehti käydä viikko sitten täällä Lapissa saakka, +26C lämmintä ihan varjonkin puolella. Lumet saivat kyytiä, mehiläiset pääsivät urakalla pajun kukintojen kimppuun... Kunnes, kuten odottaa saattaa, onni jäi lyhytaikaiseksi. Nyt lämmintä +1, tuulee ja vettä vihmoo. Koivu on juuri ja juuri hiirenkorvalla, mutta lehtien keruuseen ei vielä pääse. Mehiläiset pysyvät sisusti pesälaatikon lämmössä, kasvihuoneessa joutuu pitämään lämmitystä päällä. Toivottavasti ei ihan hurjiin yöpakkasiin kuitenkaan jouduta, onneksi kukkivat kasvit eivät ehtineet kukkimaan kuitenkaan alkaa, jotta jonkinlaista satoa voi vielä tälle kesälle haaveilla.

Nythän on sitten hyvää aikaa istua koneella ja tehdä etikettejä ja hintalaskelmia uusiin tuotteisiin :)

Kommentoi kirjoitusta.

Luonnonkosmetiikkaa

Perjantai 23.4.2021 - Virpi

Kuten huomaatte, en ole mikään blogisti. Olen usein aloittanut blogien kirjoittamisen, jostain syystä homma jää aika vähälle kerta toisensa jälkeen...

Laiskasta kirjoittelusta huolimatta muuta touhua on riittänyt. Nyt ollaan erityisen kovassa tohinassa tuotekehityksen puolella. Uusia juttuja on lähdössä turvallisuusarviointiin useampia, tuotetestaus on käynnissä, uusia suunnitelmia on miljoona ;) Kesän kuluessa näistä kuuluu lisää.

Mehiläis rintamalla kaikki hyvin. Talvehtiminen näyttäisi onnistuneen kaikilla pesillä. Puhdistuslennot tehtiin jo maaliskuun puolivälissä ja lepän siitepölyäkin ehtivät keräämään muutaman lämpimän päivän aikana. Nyt valitettavasti näyttää tulevan kylmä vapun aika, eivätkä pörriäiset selvästikkään lennä kun lämpötila on alle +10 C.

Mutta kaikkinensa, hyvin toiveikkaina ja touhua täynnä ollaan menossa kohti kesää :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luonnonkosmetiikkaa

Kaamoksen aika

Perjantai 19.2.2021 klo 20:02 - Virpi

Kaamosmasennus... Mikä kamala sana. Voi kuulostaa kevyeltä, mutta sitä se ei todellakaan ole. Täällä kaamoksen keskellä asuvalle se voi iskeä varsin voimalla.

Jouluun saakka hämärän hyssy on mukavaa. Loistatellaan kynttilän valossa, tontut hiippaavat nurkissa, supinaa ja salaisuuksia, herkkuja ja lämmintä glögiä. Joulun jälkeen arki sitten onkin kuin märkä rätti kasvoille. Pimeää, kylmää, ankeaa... Tänä vuonna olen kärsinyt tavallista rajumman kaamosmasennuksen. Jo sängystä nouseminen masensi, arki on tasapaksua... Koko tammikuun paksu pilviharso tuntui roikkuvan yläpuolella. Mutta niin vain taas helmikuun aurinkoiset talvipäivät herättivät synkimmänkin talvihorrostajan. Enimmäiset siemenet multaan, päivät pitenevät, uusia ideoita tuntuu pursuavan :)

Olen loppusuoralla luonnonvaratuottaja opinnoissani. Tänä keväänä pääsen vielä olemaan mukana hyvinvoinnin tuottaminen-osan opinnoissa. Uusia tuotteita on kehitteillä, eli perästä kuuluu :)

Kommentoi kirjoitusta.

Joulukiireitä...

Torstai 10.12.2020 - Virpi

Viimeinkin, kaiken kiireen ja sadan hoidettavan asian keskellä, sain tuotteet "yleisön pyynnöstä" nettikauppaan. Alunperin suunnitellut myyjäiset jäivät korona-vihulaisen vuoksi käymättä kuukausi sitten pienenä yllärinä saadun astma-diagnoosin myötä. Heilahdin kerralla riskiryhmään, nyt on parempi pysytellä kotona...

Mutta kaikesta huolimatta, tuotteet ovat nyt netissä. Näin alussa maksuvaihtoehtoina ovat lasku tai izettlen maksulinkki (korttimaksu). Katsotaan jatkossa miten lähtee sujumaan, tämän jälkeen voidaan sitten lisäillä maksuvaihtoehtoja.

Pakkausmateriaaleina Niittykirvinen käyttää mahdollisimman pitkälle uusiopakkauksia, kierrätys siis kunniaan täälläkin. Postipaketit pakataan omin pikku kätösin ja kiikutetaan paikalliseen kyläkaupan postitoimistoon, joten nopeus ei välttämättä ole meidän valttimme. Mutta hyvin ehtii vielä jouluksi :)

Kommentoi kirjoitusta.

Syksyisiä tunnelmia

Torstai 29.10.2020 - Virpi

Niin se vain syksy taittuu kohti talvea. Lunta jo saatiin nähdä aika reilustikkin täällä Pohjoisessa, mutta kuten usein käy niin ensilumet lähtivätkin yhdessä hujauksessa. Nyt on vain märkää, pimeää ja lämmintä...

Syksy on minulle kuitenkin aina ollut rakasta aikaa. Olen lähestulkoon parhaimmillani iltojen pimetessä ja sateen ropistessa ikkunaan. Syksyllä saa taas harrastaa mieluista harrastusta, metsästystä. Mikä sen mukavampaa kuin nauttia parhaan koirakamun kanssa raikkaasta säästä ja kauniista luonnosta, jos metsän isäntä suo niin jopa saada ruokaa pöytään. Takuulla tietää mitä syö ja ennenkaikkea tietää lautasellaan olevan lihan eläneen vapaudessa, vailla ahtaita oloja tai huonoa kohtelua. 

Tämän viimeisen kahden vuoden aikana, opiskelujen ja elämänarvojen muuttumisen myötä, omavaraisuuden ajatus on myös käytännössä jalostunut pidemmälle. Luonnon kasveja voi oman kasvattamisen lisäksi hyödyntää monin tavoin niin ruokana kuin kosmetiikkana, ja vaikka koristeena. Tee, mausteet, keitot, muhennokset ym. ym. löytyy ihan läheltä kun niitä vain osaa tunnistaa ja kerätä. Myös moniin vaivoihin ja sairauksiin löytyy apua ja helpotusta luonnosta. Näihin asioihin kannattaa jokaisen vähänkään asioista kiinnostuneen perehtyä.

Tämä syksy on ollut tavallisesta syksystä poiketen varsin kiireinen. Opiskelu ottaa vielä oman aikansa, sen lisäski tämä "uuden luominen" on varsin hullaannuttavaa. Enpä olisi muutama vuosi sitten kuvitellut olevani näin innostunut jostain työhön liittyvästä. En oikeastaan koe edes luonnonvara-alaa työnä, se on enemmänkin elämäntapa. Se liittyy tavalla tai toisella kaikkeen mitä teen, silloinkin kun näyttäisi etten tee mitään niin aivot työstävät jotain uutta juttua, nimeä, reseptiä... toivon tosissani että tämä kantaa ja ennenkaikkea saa myös muita ajattelemaan asioita pintaa syvemmältä.

Kommentoi kirjoitusta.